En liten kikk inn i min hverdag, inspirasjon og prosjekter.

mandag 25. april 2011

Bypåske- en billedfortelling

Hvem har sagt at bypåske ikke er like bra som påske på fjellet? Denne påsken har vært helt fantastisk med sol og varme, blide unger og lange turer. Her er noen bilder fra disse dagene:

Vårkål i solveggen

Una med ballongen sin

Bytur i solen med lek på Nordstjernen

På lekeplassen

Godt med storebror som hjelper

Una nyter solen og Kaptein Sabeltann

Ut på tur igjen

Eg må ha, eg må ha solbriller på......

Turistens klagan

Ploppesteiner

Liten rastepause

Sand + barn = sant

Helt kanon påske

Sykkeltur er gøy

Fløyen i solen

Påskepynt i hjemmet

Fine hvitveisene har endelig sprunget ut

torsdag 14. april 2011

Bonjour Tristesse

Noen dager er mørkere enn andre.
De dagene kjenner jeg den vonde klumpen i brystet og alle ting blir mer tidkrevende å få gjort.
Tankene mine er ikke med meg, og vil helst bevege seg i retninger som ikke hjertet tåler. Tiden går sakte og fort samtidig. Disse dagene er det vanskelig å konsentrere seg om skolearbeid som krever at hjernen samarbeider. Aller helst vil jeg sove meg gjennom dagene, men har for mange forpliktelser til at det lar seg gjøre. Det er nok også bra at det er sånn, det er ikke bra å la tungsinnet få feste seg.
Det verste med det hele er følelsen av utilstrekkelighet, og den dårlige samvittigheten som følger. Alle de vonde tankene som finnes flyter opp til overflaten av bevisstheten og legger seg som et ekkelt og seigt oljelag over alt annet.
Jeg prøver jo å tenke positivt oppe i det hele, Amor Fati- elsk din skjebne. Det er ikke så lett som det høres ut.
Men en dag skal jeg komme ut av dette som en sterkere person. Som en amasone skal jeg bli. Med pupper. Og litt følelser. En følsom amasone, det er meg!
Men først skal jeg bare gjennom denne dagen.....

søndag 10. april 2011

Søndag i solen


Fine barn. Fin mann. Fine blomster. Fint vær. Fin søndag........ :-)







lørdag 9. april 2011

Utetid

Nå starter utesesongen, og vi må snart gjøre terassen vår vårfin og ren. Jeg har skrevet om dette før, men det er noe av det beste jeg vet; å ha den lille plassen ute som er bare vår, og som gjør at vi kan få vært ute så mye som mulig i sommerhalvåret. Vi starter tidlig om våren og trekker nesten ikke inn før vinterkulden kommer, så dette er et av de viktigste rommene våre.
Jeg har plantet blomster, tomater, sukkererter og jordbær ute de siste årene med varierende hell. Har dessverre vært for travel i år til å gjøre så mye med det, men jeg har observert at mynten, oreganoen og klematisen har overvintret og startet å spire. Jeg har i tillegg plantet basilikum, for det er den krydderplanten jeg bruker aller mest, så det må jeg ha. Resten av plantene skal jeg kjøpe i år, så vi får se hvordan det blir. Blir nok fint, trikset er å ha mange nok sånn at det ser frodig og flott ut.
Jeg skulle selvfølgelig hatt støree uteplass enn en terasse, da skulle barna fått lekehus i hagen, fant et fantastisk et på en dansk nettside:
Huset er fra Helges legehuse
Det ser ut som en hobbithule:-)
Eller så kunne jeg ha gått amok med mosaikken slik som her i hagen til Kaffe Fassett sitt studio, nydelig!

Siden reiseradioen er fast om sommeren  og vi hører på radioen ute om det er fint vær. Da kunne jeg hatt bruk for en slik radio som dette:
Radioen er fra Orla Kiely

Fuglene må jo også ha et sted å bo, dette fuglehuset er fint hele året:
Funnet på Etsy, selvfølgelig....

Og sist men ikke minst så må det mange lys og lanterner til på sommerkveldene for å gjøre det ekstra koselig på uteplassen. Disse fant jeg på Etsy, men det er jo en smal sak å lage slike selv: Hermetikkbokser, litt spraylakk og en drill, eventuelt hammer og spiker og så litt wire for å lage håndtak. Synes det var en kjempeide, så om jeg gjør noe med det skal jeg legge ut resultatet senere :-)
Her fant jeg disse

onsdag 6. april 2011

Tid

Time is
Too Slow for those who Wait,
Too Swift for those who Fear,
Too Long for those who Grieve,
Too Short for those who Rejoice;
But for those who Love,
Time is not.

- Henry Von Dyke

Klokke fra Reclaimed time

Klokkering fra Ruby Spirit Designs

Klokke fra Decoylab

Klokke også fra Decoylab

Klokke fra Urban Outfitters




tirsdag 5. april 2011

Evighetsprosjekt

Jeg har helt dilla på å hekle, og hekler så ofte jeg kan. Det er jo kjedelig å se tv uten å gjøre på noe, så hvorfor ikke hekle litt?
Jeg er hele tiden på utkikk etter nye og fine prosjekter, og snublet for en stund siden over en nettside med bilde av et aldeles nydelig hekleteppe. Teppet heter Babette blanket, og ser ut for meg som om det er inspirert av arbeidene til Kaffe Fassett.

Jeg fant ut at jeg hadde veldig lyst til å lage et slikt og bestemte meg for å lage min egen oppskrift. Som sagt så gjort. Jeg tror teppet blir kjempefint når det en gang blir ferdig, men det tar laaaaaaang tid. Tror også at det blir litt større enn jeg hadde tenkt. Ja, ja, da varmer det vel bare enda mer til vinteren.
Jeg er ferdig med de største lappene og har heklet cå halvparten av de nest største, så ha jo kommet et lite stykke på vei. Her er et lite utvalg av de som er ferdig:






mandag 4. april 2011

Barnerommet




Prosjekt barnerom nærmer seg slutten for denne gang, senger og hyller er satt på plass, lekene (nesten) sortert og utkledningsklærne hengt opp. Både Storebror og Lillesøster koser seg med alt det nye, og ikke minst at de nå har gulvplass til å leke på, bord til å tegne ved og alle lekene innen rekkevidde. Maria og Mannen synes også at dette er flott, nå er det mye mindre leker i stuen hver kveld. Og ikke minst er soverommet nå kun for foreldre. Deilig!

søndag 3. april 2011

Når mandagen nærmer seg....

kan det være fint å huske at det har vært en kjempetrivelig helg, men at dagen derpå er veldig oppskrytt.

Her er bilder fra helgens begivenheter

Fine geriljabroderiet til Hege :-)












Lørdagens ølbrille....














Elsker sånne kuler med lyn, de er kjempefine!